AMOS Onderwijs: Instructiekaarten voor bewegingsonderwijs

De vakgroep bewegingsonderwijs van AMOS Onderwijs gaat de lessen bewegingsonderwijs van de basisschool verrijken. Ze werken hierbij samen met digitaal kunstenaar en schrijver Kirsten Roth-Koch.

De vakgroep maakt een lesmethode die geldt voor alle groepen in het basisonderwijs van de 29 scholen van AMOS. Deze lesmethode wordt verrijkt met instructiekaarten en afbeeldingen voor gebruik in de lessen bewegingsonderwijs. Dit verrijkingsmateriaal is zowel met, als zonder de AMOS methode te gebruiken. Het komt beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland.  

Weinig aanbod? Dan zelf maken!

De reden dat de vakgroep deze pilot is gestart, is omdat het professionele aanbod aan afbeeldingen en instructiekaarten voor gebruik in de lessen bewegingsonderwijs gering is. Door het zelf te maken, willen ze hier verandering in brengen. De plaatjes kunnen eenvoudig worden geprint en gelamineerd door de docenten. Zo gaan ze lang mee. Ook zijn de kaarten stevig en dus heel geschikt voor bewegingsonderwijslessen. Dit lesmateriaal dient ter verrijking van het bestaande aanbod aan materialen, dus kan altijd worden ingezet naast andere middelen.